Kwasy nienasycone są chwalone przez wszystkich dietetyków. Szczególną sławą cieszy się Kwas omega Faktycznie jest on jednym z ważnych składników naszej diety, tak jak i inne kwasy nienasycone. Za najłatwiejsze jako źródło uważa się ryby. Nie bez powodu, jednak należy pamiętać, że przy wytwarzaniu tego kwasu czynny udział bierze nasz organizm. I nie jest prawdą, że jedzenie ryb, jako źródła tego kwasu jest zawsze wskazane. Ryby bowiem mogą mieć w sobie zanieczyszczenia, które wynikają z coraz powszechniejszego zanieczyszczenia wód. Dlatego, aby dostarczyć organizmowi koniecznych kwasów, warto nie tylko wzbogacić dietę o dobrej jakości rybę, ale także zadbać o wysokogatunkowy olej. One są bowiem źródłem nie tylko kwasu omega 3, ale także omega 6 i omega Niestety my jako konsumenci zbyt często zadowalamy się połowiczną wiedzą na temat zapotrzebowania naszego organizmu, a tym samym jesteśmy podatni na reklamy. Jemy to, co jest akurat modne, zamiast tego, co jest nam faktycznie potrzebne.